2007/11/26

Hell Yeah! Mount Isa Baby!

Oke dat is wat overdreven want eigenlijk is er hier niks te beleven. Het was van 22.00 tot 6.00 in de bus zitten (met 'You, Me & Dupree', dus dat werd een stuk minder saai, ook onderweg nog een kangeroo omver gebokst....tsja dat gebeurd nou eenmaal veel hier; ze vragen er ook wel een beetje om....ze zitten echt met hordes langs de weg, en als er dan een bus komt gaan ze opeens allemaal tegelijk oversteken...toch haat ik Greyhound erom! De chauffeur stapt wel uit (maar alleen maar om zijn bus te checken) Maar goed, mount isa dus, ja daar is dus geen bal aan eerlijk gezegd! De mijnindustrie is hier nog helemaal hip, en ik geloof dat dat ook het enige is dat hier hip is. Het enige wat je hier kan doen is dus ook het bezoeken van een mijn, of naar een museum over mijnapparatuur. Om het anders te zeggen: dit stadje (of dorpje) is zo niet-cool dat we gewoon naar de bios zijn gegaan in plaats van de boel te gaan verkennen! (dat hadden we daarvoor wel al gedaan, en toen was dus de conclusie al gauw: niet cool) Geen foto's voor Mount Isa dus! Eigenlijk verdient het niet eens een post op dit blog! Morgen gaan we in ieder geval naar Townsville! Dat is ook weer een heel eind rijden (van 6.00 tot 24.00), maar dat stadje is aan de kust dus dat komt wel goed ;)
Byee!

5 opmerkingen:

Mick zei

kut kangeroo:P

Anoniem zei

arme kangeroe.s en nu een lekkere duik in de zee??????? gr wilma

Anoniem zei

Echt zo box. (h) dood...

vet kut...

Maar goed!

op naar de surfchickies!

Theo

Anoniem zei

Is dit een tip?

Werken bij WWOOF

Een andere mogelijkheid om leuk en ook nog eens milieuverantwoord werk te vinden, is wanneer je je aansluit bij de WWOOF-organisatie (Willing Workers On Organic Farms). Dit is een organisatie die over de hele wereld en dus ook in Australie jonge mensen de mogelijkheid biedt mee te draaien op een (organische) boerderij.

Je kunt er allerlei soorten werk doen: van het telen van planten tot het zagen van bomen en van het oogsten tot het verkopen van waterlelies. In Australie zijn er zo'n 1200 boerderijen aangesloten bij WWOOF. Je werkt dan zo'n vier uur per dag en je mag vervolgens gratis logeren, eten en drinken op de boerderij. Voordeel van dit werk is dat je hiervoor geen Working Holiday Visum nodig hebt maar gewoon met je toeristenvisum (ETA) aan de slag kunt.

Jaap

Anoniem zei

Hopelijk snel weer een bericht, veel liefs, ilse
p.s wie is woofs?
Wel veel gelachtsdelen in je anoniepjes.