2007/11/24

Hot Hotness

Oke bij die rots was het warm, maar waar we nu zijn (Darwin) is het gewoon te! Het is wel grappig als je in de bus zit (en ja dan zit je ook wel een aantal uur) maar dan zie je het landschap gewoon veranderen; van heel kaal naar enkele boompjes, naar een woud! En als je dan dus ook daadwerkelijk op die plek uitstapt dan snap je waarom....er is water....en niet alleen op de grond maar ook in de lucht! Het is benauwd, heet, plakkerig en nog wat! Niet alleen het landschap is hier anders, maar er leven hier ook veel meer verschillende dieren; langzaam beginnen er kangaroos op te duiken in het wild die 's avonds het eten uit je tent willen stelen, salamanders, gekke vogels etc. Vandaag zijn we terug uit Kakadu; dat is een nationaal park dat 'van de aboriginals is', waar we een yellow water cruise hebben gedaan op de (je raadt het nooit) yellow water river! Het heet zo (waarschijnlijk, want ze weten niet wie het waarom zo genoemd heeft :S) omdat de buffalo's die daar rondrenden door het water stampten en zo het zand op de bodem omhoog lieten komen-> yellow water. Het werd ook wel dirty yellow water river genoemd, maar dat trok niet veel toeristen dus ja....(i'm serious) Maar anywayz! Die tour was dus wel heel tof; heel veel krokodillen gezien (en ja dat kan ook in de dierentuin, maar dit is 10x cooler oke!?) Tjek de foto's maar ;) En we hebben daar in de buurt ook de tent opgezet, wat echt tien keer niks was, omdat het hier nu het regenseizoen is, en het dan dus inderdaad veel regent. Enkele dagen hiervoor zijn we trouwens ook nog naar Katherine geweest; dat ligt dan weer onder Darwin, en dat was ook wel heel tof. Katherine zelf is niet zo veel aan; gewoon een arm dorpje met aboriginals en wat rijkere blanken. Maar wij zijn naar Katherine Gorge gegaan; dat is ook weer een nationaal park wat bestaat uit o.a. 13 gorges! Wij hebben de eerste gedaan met de kano, wat al teveel was, want we hadden allebei geen energie meer op de terugweg. Maar dat was wel heel mooi; ook nog lekker erin gezwommen om af te koelen, en daarna hebben we nog gebarbecued(?) (ik vegetarisch natuurlijk met groenteburgers op de barbecue) op een heel leuke plekje met heel veel kangaroo's!
Morgen vertrekken we uit Darwin naar de buurt van Tennant Creek (the last gold-rush town of Australia) maar waarschijnlijk is daar niet eens accomodatie te vinden dus dat gaan we nu even uitpluizen!
-XXX-





4 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo yori wat een heerlijk verhaal weer was het niet eng die krokodillen en kangaroes die je voorraadje op willen eten Heel veel groeten wilma

Anoniem zei

Zozo, spannende stuff. Mooie foto's en lange verhalen. Aye carumba. Jullie zijn nu al weer ongeveer een maand weg :O.

GrĂ¼Ben,
Nick

Anoniem zei

Mooie foto's man! Show me more!
Natas en ik zijn inmiddels weer in NL aangekomen en geloof me: beter in de woestijn met 35 graden dan in NL met 5! 't Is hier @#%$ koud!
Een kus met paarse lippen van je broer!

Anoniem zei

Lieve beide, heerlijk om weer iets van jullie te horen ,prachtige fotoos, zeker kunstenaars
liefs ilse ,hij herkent mijn wachtwoord niet meer , krijg het heen en weer, jullie niet hoor